Založ si blog

Komu vyhovuje aby bol Generálnym prokurátorom opäť človek podozrivý zo zneužívania právomoci verejného činiteľa?

Svetové združenie bývalých čsl. politických väzňov  v súvislosti s politickými hrami aké v súčasnosti prebiehajú pri voľbe Generálneho prokurátora SR  slovenskej verejnosti opäť pripomína protest proti voľbe JUDr. D. Trnku, podozrivého zo zneužívania právomoci verejného činiteľa, ktorý  ako jediné občianske združenie zastupujúce obete a odporcov komunizmu,  podalo v  roku 2003. Text protestu je uverejnený na webovej stránke http://www.szcpv.org/04/trnka.html  a vývoj posledných udalostí nasvedčuje, že je stále aktuálny.

Ako sa uvádza v proteste Dobroslav Trnka otvorene a neprimeraným spôsobom zasahoval do činnosti dozorujúcej prokuratúry ako to uviedol týždenník Plus 7 dní. Po zvolení D. Trnku do funkcie Generálneho prokurátora však už všetky média unisono zbabelo zmĺkli, čím potvrdili svoju nesvojprávnosť a autocenzúru, ktorá nahradila niekdajšiu socialistickú cenzúru z čias totality. Cenzúru jednoducho nahradila politická korektnosť, pri ktorej sa jednoducho o nežiaducich témach nepíše.  Jediným kto okrem našej organizácie reagoval na bezprecedentný akt pri ktorom bola kontrola dodržiavania zákonnosti zverená do rúk človeku, podozrivému z porušovania zákona, bol  občiansky aktivista a signatár Charty 77 Vladimír Pavlík, ktorý podal trestné oznámenie a tohto prokurátora nazval násilníkom a vydieračom.

Škandalóznou voľbou aká prebehla dňa 2.12.2010 koalícia vedená SDKÚ potvrdila, že v záujme marenia možného prešetrovania financovania politických strán a inej trestnej činnosti páchanej ľuďmi z vysokej politiky je schopná obetovať aj súčasnú premiérku Ivetu Radičovú, ktorá v prípade neúspešnej voľby kandidáta koalície pohrozila demisiou. Je viac ako isté, že frakcia SDKÚ na čele s M. Dzurindom je schopná opäť podvodne oklamať voličov, kedy nepopulárneho Dzurindu nahradila marketingovou Ivetou Radičovou, len aby sa opäť mohla dostať k moci a zahladiť všetky stopy po ich bačovaní v rokoch 1998-2006. Iveta Radičová už totiž  raz dokázala, že dokáže dodržať slovo keď sa vzdala poslaneckého mandátu po duplicitnom  hlasovaní v NR SR za svoju kolegyňu. Ak sa v koalícii našli poslanci, ktorí schizofrenicky tvrdia, že chcú zmenu na Generálnej prokuratúre a pritom hlasujú za toho istého generálneho prokurátora, je zrejme, že  Dzurindova frakcia kalkuluje s kartou poctivosti a férovosti Ivety Radičovej, ktorá na rozdiel od nich dokáže dodržať svoje slovo a nekonať podlo a vierolomne tak ako konali vždy oni.

Opäť sa potvrdilo, že slovenskí politici nikdy nepotrebovali skutočný právny štát, ale len servilných prisluhovačov a „vykladačov zákonov“ podľa ich požiadaviek  a podľa toho ako sa im to hodí. Žiaľ toto konštatovanie platí v plnej miere aj na Ústavný súd SR, ktorý sa stal po Generálnej prokuratúre SR najväčším zakrývačom nezákonnosti a porušovania Ústavy SR čo sa flagrantne potvrdilo pri rušení Mečiarových amnestií alebo kauze nebankových subjektov.

 

zdroj http://www.szcpv.org/10/gpsr.html 

lg

čo je to vlastne extrémizmus ?

04.08.2011

Žurnalistický pojem sa rovná extrémizmus Definovanie a charakteristika pojmu extrémizmus a s ním súvisiacich pojmov Na definíciu vymedzenie extrémizmu existujú v odbornej verejnosti značne protichodné názory a to najmä z dôvodu nejednoznačnosti jeho významu. Na Slovensku zatiaľ neexistuje verejne dostupná pôvodná odborná práca, ktorá by sa snažila pojem extrémizmus [...]

O co ide vedeniu Policajneho Zboru

03.08.2011

Zlikvidovať výkonné profesionálne policajné zložky a nahradiť ich z časti skorumpovanými ľuďmi, u ktorých sa dá kúpiť takmer čokoľvek, vrátane slobody. Dopravnú políciu zdegradovať na výbercov pokút, poriadkovú políciu ako asistentov pri bitkách cigánov a futbalových fanúšikov. Dosiahnuť situáciu kde slušní ľudia bývajú za zamrežovanými oknami, [...]

Du You speak english?

18.01.2011

Počas maďarizácie sa naši predkovia museli učiť maďarčinu a po ,,oslobodení“ to bolo rovnaké s ruštinou. A teraz majú naši potomkovia povinný predmet angličtinu… Na tom nesú zásluhu ..zahraničné“ vplyvy, ktoré nám prikazujú, ale ktoré by sa len ťažko naučili našu rodnú reč. Kto sa začne učiť hovoriť a písať anglicky , nevyhnutne zistí, že [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

lukasgemza

Sedliacky, krátko, vystižne a s chybami písať čo naozaj ľudí trápi. Nemam rad anonymitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 65560x
Priemerná čítanosť článkov: 3856x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy