Politicky nervózna Generálna Prokuratúra a jej bombardovaný generál.

10. decembra 2010, lukasgemza, Nezaradené

Veľa, veľmi veľa sa v poslednej dobe píše o voľbe generála hlavného dozoru nad ,,spravodlivosťou“ .

Voľba sa úplne zmenila na totálnu politickú frašku, ktorá s danou voľbou nemá nič spoločné… A komu to vyhovuje ? Podľa môjho názoru úplne každému súčastnemu politikovi lebo touto fraškou majú čas na iné záležitosti.

Dokonca koalícia vedená M. Dz. už chce tento úrad zrušiť

http://spravy.pravda.sk/zrusi-koalicia-trnkov-urad-dd5-/sk_domace.asp?c=A101209_205620_sk_domace_p58

Ani  trochu ma to neprekvapuje. Ak niekto tvrdí, že súdnictvo a prokuratúra nie sú politicky ovplyvňované tak trepe dve na tri čoho dôkazom je vyšetrovanie pod značkou  ČVS:ORP-JKP-16-125/2010 kde je riadne vidieť politickú motiváciu všetko v tichosti umlčať. Pre informáciu  – v danom vyšetrovaní  ide o únos a vydieranie istej osoby, ktorá má záujem riešiť politické kauzy.

 

Pán Trnka by mal teraz využiť situáciu, ktorá okolo neho panuje a ukázať, že naozaj prokuratúra nie je politickým ale ozajstným nástrojom spravodlivosti. Má na to ešte dva mesiace počas ktorých má možnosť chytiť všetkých ,,za gule“ . Či tak urobí sa necháme prekvapiť.

 

Pani premiérka v NR SR vystúpila s tým, že sa jej nepáči , že sa neriešia politické kauzy. Nie je sama. Ale komu to vyhovuje ? Všetci vieme… Takisto musím spomenúť pána  Lipšica – ten na TA 3 tvrdil, že polícia má odpútané ruky. No neviem,  neviem,  ale veľmi veľa policajtov a vyšetrovateľov mi potvrdila opak. Musím ale podotknúť , že doteraz mám šťastie len na policajtov, ktorým záleží na pravde len bohužiaľ tie ruky majú zviazané. Riešim osobne pár káuz. Minister vnútra mi svojim spôsobom v jednej z nich pomohol ale v ostatných to akosi škrípe…. Kto vie prečo? Takisto je dosť prokurátorov, ktorí robia čo môžu ale sami viete ako to chodí…

V programovom vyhlásení je uvedený bod kde sa hovorí o právnom štáte. Bohužiaľ právny je len pre vyvolených… Je trápne ako nevedia zvoliť hlavu prokuratúry. Chcú meniť zákon . Som za ale tak aby ho nevolila NR SR ale rada prokurátorov podobne ako to je s voľbou predsedu NS. Potom by sme mohli povedať, že Generál naozaj nie je politický nominant a že nebije s tou alebo tou bandou tak ako to minule bolo spomenuté v jednom z našich médii.

 

Na GP ,,leží“ hrozne veľa káuz. Hlavne politických . A ako teda majú občania veriť v spravodlivosť vo svojich sporoch keď závažné kauzy ostávajú v šuplíku? Neviem ako to ďalej bude ale cítim, že v blízkej dobe padne veľká hlava.

PS . Pán Trnka dokážte, že Vám idú všetci v parlamente na nervy…