Založ si blog

Politicky nervózna Generálna Prokuratúra a jej bombardovaný generál.

Veľa, veľmi veľa sa v poslednej dobe píše o voľbe generála hlavného dozoru nad ,,spravodlivosťou“ .

Voľba sa úplne zmenila na totálnu politickú frašku, ktorá s danou voľbou nemá nič spoločné… A komu to vyhovuje ? Podľa môjho názoru úplne každému súčastnemu politikovi lebo touto fraškou majú čas na iné záležitosti.

Dokonca koalícia vedená M. Dz. už chce tento úrad zrušiť

http://spravy.pravda.sk/zrusi-koalicia-trnkov-urad-dd5-/sk_domace.asp?c=A101209_205620_sk_domace_p58

Ani  trochu ma to neprekvapuje. Ak niekto tvrdí, že súdnictvo a prokuratúra nie sú politicky ovplyvňované tak trepe dve na tri čoho dôkazom je vyšetrovanie pod značkou  ČVS:ORP-JKP-16-125/2010 kde je riadne vidieť politickú motiváciu všetko v tichosti umlčať. Pre informáciu  – v danom vyšetrovaní  ide o únos a vydieranie istej osoby, ktorá má záujem riešiť politické kauzy.

 

Pán Trnka by mal teraz využiť situáciu, ktorá okolo neho panuje a ukázať, že naozaj prokuratúra nie je politickým ale ozajstným nástrojom spravodlivosti. Má na to ešte dva mesiace počas ktorých má možnosť chytiť všetkých ,,za gule“ . Či tak urobí sa necháme prekvapiť.

 

Pani premiérka v NR SR vystúpila s tým, že sa jej nepáči , že sa neriešia politické kauzy. Nie je sama. Ale komu to vyhovuje ? Všetci vieme… Takisto musím spomenúť pána  Lipšica – ten na TA 3 tvrdil, že polícia má odpútané ruky. No neviem,  neviem,  ale veľmi veľa policajtov a vyšetrovateľov mi potvrdila opak. Musím ale podotknúť , že doteraz mám šťastie len na policajtov, ktorým záleží na pravde len bohužiaľ tie ruky majú zviazané. Riešim osobne pár káuz. Minister vnútra mi svojim spôsobom v jednej z nich pomohol ale v ostatných to akosi škrípe…. Kto vie prečo? Takisto je dosť prokurátorov, ktorí robia čo môžu ale sami viete ako to chodí…

V programovom vyhlásení je uvedený bod kde sa hovorí o právnom štáte. Bohužiaľ právny je len pre vyvolených… Je trápne ako nevedia zvoliť hlavu prokuratúry. Chcú meniť zákon . Som za ale tak aby ho nevolila NR SR ale rada prokurátorov podobne ako to je s voľbou predsedu NS. Potom by sme mohli povedať, že Generál naozaj nie je politický nominant a že nebije s tou alebo tou bandou tak ako to minule bolo spomenuté v jednom z našich médii.

 

Na GP ,,leží“ hrozne veľa káuz. Hlavne politických . A ako teda majú občania veriť v spravodlivosť vo svojich sporoch keď závažné kauzy ostávajú v šuplíku? Neviem ako to ďalej bude ale cítim, že v blízkej dobe padne veľká hlava.

PS . Pán Trnka dokážte, že Vám idú všetci v parlamente na nervy…

čo je to vlastne extrémizmus ?

04.08.2011

Žurnalistický pojem sa rovná extrémizmus Definovanie a charakteristika pojmu extrémizmus a s ním súvisiacich pojmov Na definíciu vymedzenie extrémizmu existujú v odbornej verejnosti značne protichodné názory a to najmä z dôvodu nejednoznačnosti jeho významu. Na Slovensku zatiaľ neexistuje verejne dostupná pôvodná odborná práca, ktorá by sa snažila pojem extrémizmus [...]

O co ide vedeniu Policajneho Zboru

03.08.2011

Zlikvidovať výkonné profesionálne policajné zložky a nahradiť ich z časti skorumpovanými ľuďmi, u ktorých sa dá kúpiť takmer čokoľvek, vrátane slobody. Dopravnú políciu zdegradovať na výbercov pokút, poriadkovú políciu ako asistentov pri bitkách cigánov a futbalových fanúšikov. Dosiahnuť situáciu kde slušní ľudia bývajú za zamrežovanými oknami, [...]

Du You speak english?

18.01.2011

Počas maďarizácie sa naši predkovia museli učiť maďarčinu a po ,,oslobodení“ to bolo rovnaké s ruštinou. A teraz majú naši potomkovia povinný predmet angličtinu… Na tom nesú zásluhu ..zahraničné“ vplyvy, ktoré nám prikazujú, ale ktoré by sa len ťažko naučili našu rodnú reč. Kto sa začne učiť hovoriť a písať anglicky , nevyhnutne zistí, že [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

lukasgemza

Sedliacky, krátko, vystižne a s chybami písať čo naozaj ľudí trápi. Nemam rad anonymitu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 17
Celková čítanosť: 65614x
Priemerná čítanosť článkov: 3860x

Autor blogu

Kategórie

Odkazy